Extra

Boeklyn

Boeken die ertoe doen

Dag vreemde man

Nederlands oefenen met liedjes uit de Lage Landen


Nederlands oefenen met muziek is motiverend. In dit boek vind je opdrachten bij twintig mooie liedjes uit Nederland en Vlaanderen. Via allerlei leuke werkvormen vergroot je de vaardigheden luisteren, lezen, spreken en schrijven. Je krijgt ook informatie over de artiesten en over de Nederlandse en Vlaamse cultuur. De auteurs verwijzen naar elk lied op Spotify en YouTube. Voor docenten is er een uitgebreide handleiding.


Gratis downloads:


Werkblaadje Alles wat je doet

Werkblaadje Gelukkig zijn

Werkblaadje Ik mis je zo

Werkblaadje Nu wij niet meer praten 1

Werkblaadje Nu wij niet meer praten 2

Werkblaadje Parijs

Taalflip

500 Nederlandse woorden voor anderstaligen


TAALFLIP is een spel voor anderstaligen van 7 tot 77 jaar. Je kunt er zo'n 500 belangrijke Nederlandse woorden mee leren. Het spel bevat 300 kaartjes met nuttige thema's, zoals wonen, eten en drinken, weer en natuur, lichaam en gezondheid. Inclusief kleuren, voorzetsels en adjectieven. Je kunt ook een gratis bingo- en memoryspel downloaden.


Gratis downloads:

Handleiding

Woordenlijst

Bingo spelregels

Memory spelregels

Bingo en memory: dieren, kleding en uiterlijk, lichaam, mensen, werkwoorden

Voorzichtig Viktor!

Een origineel prentenboek over eerste hulp


Viktor heeft het druk, want vandaag is hij de dokter. Zijn liefste knuffels zijn de patiënten en ze mankeren allemaal wat anders. Gelukkig zit zijn EHBO-koffer vol met spulletjes waarmee hij hen kan helpen. En als zijn vader in de keuken een ongelukje heeft, weet dokter Viktor direct wat hij moet doen!


Gratis downloads:

Kleurplaat

Liedje (Nederlandse versie door Kim Koelewijn)

Liedje (Vlaamse versie door Eva De Roovere)

DANCEchARTS

Een hedendaags kader voor dansonderwijs


Gratis downloads:

alle DANCEchARTS-tabellen

tabellen voor reflectieDANCEchARTS is een praktische gids voor dansdocenten, geschikt voor alle leeftijden, vaardigheden en niveaus. Dit handboek biedt een hedendaags kader voor het dansonderwijs, met bruikbare ideeën voor de vele disciplines en stijlen.


Klik hier en bezoek de website www.dancecharts.eu.


Doe wat met grammatica!

Een gids voor wie Nederlands leertDe gratis online oefeningen kun je bereiken door hier te klikken.Heb je het boek gekocht via de boekhandel (online of fysiek) in Nederland of België? Dan vind je een gebruikersnaam en wachtwoord op pagina 4.


Heb je de internationale versie van het boek online gekocht via bijvoorbeeld Amazon, dan vind je op pagina 4 de uitleg om een gebruikersnaam en wachtwoord te krijgen.


Kiki en Olaf

Voorleesboek voor kinderen en ouders die Nederlands leren


Download hieronder gratis:

- alle audio

- leuke materialen voor thuis of in de klas.